середа, 30 травня 2018 14:33

"Путін промацує межі дозволеного" - експерт про вбивство журналіста Аркадія Бабченка

"Путін промацує межі дозволеного" - експерт про вбивство журналіста Аркадія Бабченка
Вбивством журналіста Аркадія Бабченка президент РФ Путін намагається показати, що чекає на тих, хто виступить проти його волі. Фото :МБХ медиа

Росія намагається дискредитувати Україну на міжнародній арені через убивство журналіста Бабченка та перевіряє, скільки ще їй може зійти з рук.

Про це Gazeta.ua розповів 39-річний Богдан Петренко, заступник директора Інституту дослідження екстремізму.

"Кремль постійно "промацує" межі дозволеного собі. І якщо світ дійсно ніяк не зреагує, він зрозуміє, що певні кордони можна переходити – чи щодо посилення тероризму в Україні, чи щодо ескалації на Донбасі. Для чого убили Бабченка? Просто помста? Кремль, як правило, вкладає більше сенсів у подібні злочини. І, насамперед, для внутрішнього – російського споживача. Бабченко, Шеремет, Вороненков, Скрипаль, Литвиненко, - ці прізвища стануть сигналом для тих, хто намагатиметься втекти від путінського авторитаризму. Кремль продукує розуміння росіянами, що всі перебіжчики будуть знищені системою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, з якої зброї застрелили Аркадія Бабченка

Паралельно з цим, це і удар і по міжнародному іміджу країни, і по відчуттю внутрішньої безпеки, спроможності держави гарантувати життя не лише шукачам притулку, але й власним громадянам. Бо, швидше за все, з часом ми отримаємо черговий "висяк", - каже Петренко.

Увечері, 29 травня, в Києві на порозі власної квартири по вул. Микільсько-Слобідська в Дніпровському районі столиці розстріляли відомого російського журналіста 41-річного Аркадія Бабченка.

Зараз ви читаєте новину «"Путін промацує межі дозволеного" - експерт про вбивство журналіста Аркадія Бабченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі