середа, 05 жовтня 2022 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін розпочав приховану мобілізацію ще у травні – ГУР

Путін розпочав приховану мобілізацію ще у травні – ГУР
РФ розпочала приховану мобілізацію ще у травні. Фото: gur.gov.ua

Кремль почав проводити приховану мобілізацію після перших значних невдач російської армії.

Ще в травні з'явилися перші ознаки, що Росія не справляється з тими завданнями, які перед країною поставив російський диктатор Володимир Путін, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький у програмі "Орестократія".

"Швидке захоплення Києва і повна окупація України не вдалися. Тоді ж почали з'являтися перші так звані добровольці, відбулося залучення "боевого армейского резерва страны", почали активно рекрутувати людей російські приватні військові компанії, з'явилися так звані патріотичні батальйони, набір до яких мали робити всі федеральні утворення РФ. Було багато прикладів того, що таємно проводиться мобілізація, але про це ніхто не говорив", – заявив представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські солдати масово здаються у полон – ГУР

Що більше Кремль мобілізує чоловіків у Російській Федерації, то більше людей намагатимуться покинути країну. Оголошена російським диктатором Володимиром Путіним мобілізація підірве російську економіку, оскільки Москва не має плану, щоб замінити мобілізованих працівників або ж тих, хто втече з РФ.

Мобілізація матиме величезні наслідки для робочих місць в РФ, а отже, і для економіки. Росія не має жодного плану розв'язання цього питання. Чоловіки, які зараз відчайдушно залишають РФ, ​​працездатні й працездатного віку. Але як мобілізація, так і втеча такої кількості людей створять ще одну проблему – брак кваліфікованих працівників у кожному секторі.

Зараз ви читаєте новину «Путін розпочав приховану мобілізацію ще у травні – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі