неділя, 25 вересня 2022 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи продовжить Іран постачати дрони-камікадзе Росії: що кажуть у ЗСУ

Чи продовжить Іран постачати дрони-камікадзе Росії: що кажуть у ЗСУ
Росіяни протягом останніх кількох днів використовують іранські дрони-камікадзе для атак по українській території. Фото: t.me/spravdi

У Повітряних силах України не можуть передбачити, чи продовжить Іран надавати безпілотники Росії, оскільки невідомо, як розгортатимуться події найближчим часом.

На це впливають безліч факторів. Про це заявив речник ПСУ Збройних сил України Юрій Ігнат під час телемарафону "Єдині новини" 25 вересня, передає Gazeta.ua.

"В Ірані теж зараз не спокійно. Бачимо на політичній арені, що кремлівський диктатор запалив сірник в Україні, а спалахнуло у всьому світі. На сьогодні важко прогнозувати чи передаватиме далі", – зауважив Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські безпілотники не зможуть атакувати всю Україну: Гуменюк назвала причину

Зазначив, що в Ірані намагаються всіляко заперечити продаж Росії дронів-камікадзе. Мовляв, якщо це і зробили, то через треті країни.

Ігнат нагадав, що на передачу Росії безпілотників з Ірану вже відреагувала Україна – позбавила акредитації посла Ірану, а також дипломатичного відомства. Речник наголосив, що на передачу дронів повинні реагувати не лише в нашій державі, а й у всьому світі.

Раніше Ірану пом'якшили санкції, які стосувалися певних технологій. Це дозволяло йому продовжувати виготовляти високотехнологічне озброєння. Але через збройну допомогу країні-агресорці цих привілеїв потрібно позбавляти, додав Ігнат.

Росіяни протягом останніх кількох днів використовують іранські дрони-камікадзе для атак по українській території.

23 вересня українські захисники знищили дев'ять повітряних цілей ворога. Серед знищеного – іранські безпілотники Shahed-136 і Mohajer-6. ("Шахід-136", "Мохаджер-6").

13 вересня ЗСУ вперше знищили ударний іранський безпілотний апарат Shahed-136 ("Шахід-136") на Харківщині. Дрони видають характерний звук під час польоту, розповіли у пресцентрі Сил оборони півдня України.

23 вересня вперше в Україні збили багатоцільовий ударний БпЛА іранського виробництва Mohajer-6 ("Мохаджер-6"). Він призначений для проведення розвідки.

Зараз ви читаєте новину «Чи продовжить Іран постачати дрони-камікадзе Росії: що кажуть у ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі