субота, 20 серпня 2022 13:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Після грандіозних втрат": десантники РФ масово відмовляються їхати в Україну

"Після грандіозних втрат": десантники РФ масово відмовляються їхати в Україну
Російські десантники відмовляються їхати воювати в Україну. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські офіцери-десантники масово відмовляються брати участь у бойових діях на території України.

Через це командуванні повітрянодесантних військ (ПДВ) Росії вирішило призначати на офіцерські посади контрактників без офіцерських звань і бойового досвіду, повідомила пресслужба Головного управляння української розвідки 20 серпня.

"Найбільшою проблемою для окупантів є масова відмова від участі у війні командного складу підрозділів ПДВ. На посади від командира взводу до командира батальйону, з подальшим виїздом в Україну, відмовляються йти навіть контрактники, яким терміново надали офіцерські звання", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десантники перестали бути "елітою" армії РФ - їм змінили девіз

Зараз у командуванні ПДВ працює комісія генерального штабу ворога. Її члени отримали вказівку провести розслідування за кожним фактом відмови та вмовляти командирів повернутися до своїх підрозділів. За це "відмовникам" обіцяють соціальні пільги та урядові нагороди, за даними ГУР.

"Після грандіозних втрат, яких зазнали російські десантники в Україні командування повітрянодесантних військ хоча б частково намагається відновити їхній морально-психологічний стан та боєздатність. Основну увагу приділяють підрозділам, де знищені понад 60 відсотків особового складу та частинам де особовий склад деморалізований і відмовляється від подальшого проходження служби", – додали в розвідці.

Днями журналіст Роман Цимбалюк повідомив, що у російській армії реформуватимуть підрозділ повітряно-десантних військ. Усе через величезні втрати, яких він зазнав. Реформи спрямують на реорганізацію структури в цілому. Коли саме це відбудеться. За інформацію співрозмовника Цимбалюка, фактично йдеться про скорочення підрозділу ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «"Після грандіозних втрат": десантники РФ масово відмовляються їхати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі