пʼятниця, 03 березня 2023 17:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали бойовиків, яких будуть судити за злочини проти України

Повідомили про підозру п'ятьом бойовикам так званої ДНР, які охороняли секретні російські тюрми і штурмували українські міста у Донецькій області.

Їх на початку повномасштабного вторгнення "перевели" до складу штурмових підрозділів першого та другого армійських корпусів південного військового округу ЗС РФ, передає Служба безпеки України.

"Зловмисники потрапили у полон українських захисників під час боєзіткнень на східному фронті. Одним із фігурантів виявився бойовик, який з 2014 року перебував у складі "розвідувального управління республіканської гвардії ДНР". У лавах терористичного угруповання охороняв секретні російські тюрми, в яких незаконно утримували учасників руху опору", – йдеться у повідомленні.

Ще двоє бойовиків напередодні дня вторгнення вступили до так званої "народної міліції ДНР". Вони обстрілювали населені пункти на сході України та обладнували ворожі позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє бойовиків отримали по 9 і 10 років тюрми

Серед підозрюваних є й бойовик, який 2019 року добровільно вступив до "другого батальйону ДНР". Брав участь у боях у районі Василівки та Кам'янки на Донеччині.

"Ще один фігурант – мешканець Горлівки, який у 2020 році приєднався до незаконного збройного формування. Його направили служити у танковий батальйон на "посаду" навідника. У лютому цього року його перекинули на Новобахмутівку, де разом з рашистами обстрілював житлові квартали, цивільні та енергетичні об'єкти критичної інфраструктури", – повідомили в СБУ.

Зловмисники перебувають під вартою.

Автор: СБУ
  П'ятьом бойовикам оголосили підозру
П'ятьом бойовикам оголосили підозру

До 14,5 років ув'язнення з конфіскацією майна засудили колишнього співробітника української спецслужби, який працював на російські спецслужби.

До 11 років ув'язнення засудили злочинця, який "зливав" ворогу позиції Збройних сил України на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Показали бойовиків, яких будуть судити за злочини проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі