пʼятниця, 10 березня 2023 13:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк сказав, коли ЗСУ розпочнуть контрнаступ

Подоляк сказав, коли ЗСУ розпочнуть контрнаступ
ЗСУ продовжують підготовку до контрнаступу. Фото: twitter.com/Podolyak_M

Збройні сили України продовжують підготовку до контрнаступу на фронті.

Україна зможе розпочати його упродовж наступних двох місяців, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає "ТСН". Водночас ЗСУ для цього необхідні ракети більшої дальності.

"Ми потребуємо збільшення постачання важких артилерійських снарядів калібру 155 мм. Ми не поспішаємо, реорганізуємось протягом наступних двох місяців. Ми виснажуємо росіян у Бахмуті на Донеччині", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, що може вирішити хід війни

Останніми тижнями ситуація на Бахмутському напрямку знову погіршилася. Російські пропагандисти стверджують, що окупанти беруть місто у кільце, а Україна нібито почала виводити війська.

На фронті на Донбасі Збройні сили України провели контратаку на сході Бахмута Донецької області. У тимчасово окупованій Волновасі ЗСУ вразили місце стоянки техніки бойовиків приватної військової компанії "Вагнер", свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація на сході Харківщини та заході Луганщини залишається напруженною.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк сказав, коли ЗСУ розпочнуть контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі