пʼятниця, 07 квітня 2023 05:17

Підрахували втрати росіян біля Авдіївки - оновлені карти ISW

Минулого тижня російські війська втратили біля Авдіївки 4 тис. особового складу.

Ці окупанти проходили навчання в Білорусі для посилення лінії Авдіївка-Мар'їнка. Про це йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний показав, як ЗСУ нищать ворога під Бахмутом

Російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту Авдіївка – Донецьк 6 квітня, а також в Бахмуті та його околицях.

Геолокаційні кадри, опубліковані 6 квітня, показують, що російські війська незначно просунулися в центрі Бахмута. Інші кадри показують, що українські війська відбили наземні атаки групи "Вагнера" на південь від Іванівського (6 км на захід від Бахмута).

Генштаб України повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки в Бахмуті та на північний захід від міста в районі Богданівки (6 км на північний захід) та Оріхово-Василівки (11 км на північний захід), а також на захід від Бахмута в районі Іванівського.

Автор: ISW
  Російські війська зазнали великих втрат біля Авдіївки
Російські війська зазнали великих втрат біля Авдіївки
Автор: ISW
  Російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту
Російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту

Російські війська не відчувають нестачі артилерійських боєприпасів у районах, де вони наступають, наприклад на Бахмутському напрямку. У Державній прикордонній службі України 5 квітня заявили, що сили ПВК "Вагнера" все ще відчувають нестачу артилерійських снарядів.

Ситуація у Луганській та Харківській областях

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Речник Західного угруповання військ РФ Сергій Зибінський 6 квітня заявив, що російські війська знищили три українські диверсійно-розвідувальні групи та зірвали українські ротації біля Дворічної (15 км на північний схід від Куп'янська), Піщаного (25 км на північний захід від Сватового) та Стельмахівки. (15 км на захід від Сватового).

Автор: ISW
  Російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту
Російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту

У Генштабі України повідомляли, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Невського (18 км на північний захід від Кремінної), Григорівки (11 км на південь від Кремінної) та Спірного (25 км на південь від Кремінної).

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка. На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували втрати росіян біля Авдіївки - оновлені карти ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі