пʼятниця, 20 січня 2017 11:23

Підприємства на окупованих територіях заплатили податки Україні

Підприємства на окупованих територіях заплатили податки Україні

Українська сторона в Тристоронньої контактній групі в Мінську готова порушувати будь-яке питання, пов'язане з "націоналізацією" підприємств у самопроголошених "народних республіках". Про це в інтерв'ю виданню "Газета.ру" розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

"Можу сказати, що російська компанія "Мечел" з приводу захоплення свого електрометалургійного заводу в Донецьку в українське міністерство у справах тимчасово окупованих територій не зверталася. Господарі харцизького "Силура" теж поки що мовчать. Ми готові порушити будь-яку проблему в Мінську. Ми вирішували проблеми невеликих українських власників, а також до нас зверталася міжнародна виробнича компанія, філії якої розміщувалися на непідконтрольній території, але після консультацій керівництво компанії вирішило не порушити питання на політичному рівні", - розповів Черниш.

Він також назвав кількість підприємств і працівників непідконтрольних Донбасу, які працюють на великий український бізнес.

"Там 20 великих виробництв. Корпорації "Індустріальний союз Донбасу" - 3, ДТЕК - 8 і 9 заводів Метінвесту. На найбільших виробництвах працюють понад 73 тис. людей, останніх цифр під рукою немає, але ось за 2015-й і перший квартал 2016 року вони заплатили податків у бюджет на 5 783,11 млн гривень", - додав Черниш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновниця вкрала $10 тис.

"Укрзалізниця, Укренерго, "Вода Донбасу"- це всі державні і комунальні підприємства. У нас є тільки непрямі цифри, зав'язані на дані українських банків. Вони сирі, банківська таємниця не дозволяє фіксувати. Але до 150 тис. осіб отримують зарплати в гривнях", - додав Черниш.

Все вугілля необхідне українській енергетиці розміщене на окупованих територіях Донбасу. Міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш розповів журналістам про те, скільки вантажів щодня йде з Донбасу залізницею.
Зараз ви читаєте новину «Підприємства на окупованих територіях заплатили податки Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі