понеділок, 21 березня 2022 06:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Перейшли на безпілотники: ворог менше застосовує пілотовану авіацію

Перейшли на безпілотники: ворог менше застосовує пілотовану авіацію
Окупанти почали менше застосовувати літаки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська Росії знизили інтенсивності застосування пілотованої авіації в Україні.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 21 березня.

"Для оцінки ефективності результатів ракетно-бомбових ударів противник використовував оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати", - ідеться в повідомленні.

ЗСУ та інші підрозділи сил оборони продовжують завдавати ударів по угрупованнях військ ворога, який намагається утримати захоплені рубежі.

"Підрозділи Повітряних сил ЗСУ за попередню добу уразили сім повітряних цілей ворога: один літак, чотири БПЛА та дві крилаті ракети. А ще бомбардувальна й штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки й живої сили противника", - повідомило командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили ракету "Точка-У", яку випустили агресори по мирних українцях

Окупанти продовжують терор місцевого населення та мародерство на тимчасово захоплених територіях. У Росію ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, харчі та інше. Є кілька випадків розміщення російськими окупантами особового складу, озброєння та техніки на об'єктах цивільної інфраструктури, наголосили в Генштабі.

"Збройні сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбнику на всіх напрямках. Також триває знищення колон забезпечення противника. Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін упродовж останньої доби не зазнали", - резюмували в повідомленні.

19 березня стало відомо, що російські агресори вперше застосували новітню зброю в Україні. Ідеться про снаряди, що спускалися на парашутах у Києві, заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого орієнтовно становлять близько 14 400 осіб загиблих. У полон взяли близько 1000, поранені орієнтовно 43 200 окупантів. Це дані на ранок 20 березня. Це більше, ніж кількість радянських військових, убитих в Афганістані за 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Перейшли на безпілотники: ворог менше застосовує пілотовану авіацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі