середа, 05 квітня 2023 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон зробив заяву про стратегію ЗСУ в Бахмуті й весняний контрнаступ

Пентагон зробив заяву про стратегію ЗСУ в Бахмуті й весняний контрнаступ
Пентагон розуміє стратегію України в Бахмуті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Військове керівництво Сполучених Штатів Америки розуміє стратегію Збройних сил України в Бахмуті на Донеччині.

Вашингтон упевнений, що ЗСУ мають можливості для переходу на наступну фазу бойових дій, заявив високопосадовець міністерства оборони США.

"Пентагон підтримує тісний контакт із українським військовим командуванням та політичним керівництвом України щодо ситуації в Бахмуті й розуміє стратегію, якої вирішили дотримуватися українці. Ми спостерігаємо спустошливі втрати в живій силі, які переживає РФ. Сили ПВК "Вагнер", по суті, кинуті до м'ясорубки, тоді як російські регулярні війська зафіксовані на позиціях через надійну українську оборону", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО оцінив ситуацію у Бахмуті

Водночас ЗСУ точно мають сили та засоби для переходу до нової фази бойових дій.

"Безумовно, ми розуміємо стратегію України. І ми абсолютно впевнені, що у них справді є обладнання, якого вони потребують. І оскільки ми допомагаємо їм виставити нещодавно навчені війська, у них справді є можливості, щоб бути в змозі перейти до наступної фази на полі бою", – підкреслив представник міністерства оборони США.

Майбутній контрнаступ стане серйозним викликом для Збройних сил України. Країна готова до вирішального весняного контрнаступу, але відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною воїнів буде суворим випробуванням, вважають військові аналітики видання The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон зробив заяву про стратегію ЗСУ в Бахмуті й весняний контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі