неділя, 29 травня 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти наступають на Донецькому напрямку з ракетами та артилерією - Генштаб

Окупанти наступають на Донецькому напрямку з ракетами та артилерією - Генштаб
Росіяни наступають на Донецькому напрямку. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські загарбники ведуть наступальні дії на Донецькому напрямку.

Зокрема, вони застосовують сили та засоби ракетних військ, артилерії та радіоелектронної боротьби. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Крім того, терористи збільшили інтенсивність дій оперативно-тактичної та армійської авіації. На Лиманському напрямку ворог укріплює угруповання, застосовує штурмову авіацію поблизу Діброви та намагається закріпитися в районі Лиману.

Також загарбники намагаються покращити тактичне положення на Бахмутському напрямку. Вони наступають та штурмують Володимирівку, Василівку, Комишуваху та Миронівку за підтримки артилерії та мінометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на півдні України: Генштаб повідомив останні новини

Штурмові дії продовжуються і в області Сіверськодонецька, де тривають бойові дії. У районі Бобрового ворог зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Також терористи завдали штурмових авіаударів в районі Устинівки.

"На Авдіївському напрямку, за підтримки артилерії, противник намагався наступати в районах населених пунктів Кам'янка та Веселе, успіху не мав. На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних наступальних дій не проводив, здійснював обстріли цивільної інфраструктури по лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Захоплення Сіверськодонецька дозволить Росії заявити, що вона повністю захопила Луганську область. Водночас це не надасть їй економічної або воєнної вигоди.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти наступають на Донецькому напрямку з ракетами та артилерією - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі