четвер, 27 лютого 2020 09:40

Окупанти втілюють на Донбасі чеченську схему

Місцеві бойовики ЛНР і ДНР, найманці з РФ і кадрові російські військові намагаються виставити в поганому світлі українських військових.

На непідконтрольній Києву частині Донецької та Луганської областей окупанти збирають фото і відео будівель, зруйнованих під час активних бойових дій в 2014-2016-х, щоб видати за свіжі руйнування. Російська пропаганда представить знімки як свідчення ударів сил ООС по населених пунктах з мирними громадянами вже зараз, пише волонтер Роман Донік у Facebook..

Окупанти намагаються приховати масові розкрадання командуванням і місцевою "владою" коштів, які виділяють міжнародні організації на відновлення Донбасу.

"Є велика ймовірність, що бойовики, найближчим часом обстрілюватимуть населені пункти на окупованій території, щоб списати все на сили ООС і показати "повторні" руйнування", – припустив Донік.

Діють за обкатаною схемою, успішно реалізованою в Чечні, коли деякі населені пункти, школи, лікарні по три-чотири рази "відновлювалися" на папері, а потім нібито руйнувалися бойовиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий експерт розповів про те, як діятимуть російські найманці в майбутньому

"Так свого часу було вкрадено з російського бюджету мільярди доларів. Зараз цю схему хочуть запустити на окупованому Донбасі", - написав волонтер.

Бойовики обстріляли село Орлівка Ясинуватського району Донецької області. Терористи обстріляли населений пункт ввечері 11 квітня. Фото опубліковані на сторінці Операції об'єднаних сил в Facebook. "11 квітня 2019-го з 17:45 - 18:00 найманці збройних формувань Російської Федерації у напрямку Червоний Партизан здійснили артилерійський обстріл населеного пункту Орлівка Ясинуватського району", - сказано в повідомленні. За попередніми даними, обстріл вели з "Градів". "За словами місцевих жителів, було щонайменше 5 попадань, від яких утворилися величезні воронки. Крім того, на місці розривів реактивних боєприпасів знайдені фрагменти й осколки забороненого озброєння", - повідомляють в штабі ООС.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти втілюють на Донбасі чеченську схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі