четвер, 28 квітня 2022 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються прорвати оборону на Луганщині - Гайдай

Окупанти намагаються прорвати оборону на Луганщині - Гайдай
Прорвати оборону ЗСУ на Луганщині ворогу поки не вдається - Гайдай. Фото: "АрміяInform"

На Луганщині окупаційні війська й надалі штурмують Рубіжне, Попасну, Нижнє. Також переходять в наступ в напрямку Оріхового.

Прорвати оборону українських захисників їм не вдається, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 28 квітня в телеефірі "Єдиних новин", передає Gazeta.ua.

"Поки що оборону вони не можуть продавити. Все ж таки Оріхове, Нижнє – це невеличкі населені пункти, і там зачепитися надовго немає де. Але можу навести приклад Золотого. Так само невеличкий населений пункт, і все ж таки два місяці ворог намагається прорватися. У нього нічого не виходить", - сказав Гайдай.

Додав, що ворог не припиняє обстрілювати Луганщину. Місту Лисичанськ дістається "все більше і більше".

"На 99 відсотків у Лисичанськ прилітає саме у житлові квартали: міжквартальний простір, житлові будинки, ринки та магазини", - сказав посадовець.

Попри це, з Лисичанська все ще є можливість евакуюватися.

"Вчора (27 квітня. - Gazeta.ua) вивезли понад 70 людей. Надалі так само будемо продовжувати, поки є хоча б якась можливість. Будемо поставляти автобуси. Я додатково замовляю ще у своїх колег автобуси, тому що автобуси – це розхідний матеріал", - додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи упродовж доби гатили по Лисичанську: показали фото наслідків

Також він розповів про ситуацію з наданням медичної допомоги у Сіверськодонецьку. 27 квітня окупанти обстріли там лікарню:

"Лікарня все одно залишається в строю. Вона працює, надає медичну допомогу. Ми постійно спілкуємося з головним лікарем. Усе, чим потрібно, ми лікарню забезпечуємо".

Ситуацію з електропостачанням в регіоні Гайдай прокоментував так:

"З кожним днем все гірше і гірше. Десь можна підключити електрику в невеличких районах окремих міст, але в цілому ситуаціях жахлива. Розбиті (ворогом. - Gazeta.ua) повністю всі підстанції".

На підконтрольній Україні Луганщині працюють лише дві лікарні - у Лисичанську та Сіверськодонецьку. Останню окупанти накрили "Градами" 27 квітня. Поприлітало по всіх будівлях лікарняного містечка. Найбільші руйнування в хірургії. Є постраждалі лікарі, вони посічені осколками. Маємо одну загиблу цивільну.

Російські окупанти знущаються і ґвалтують жінок на захоплених територіях у Луганській області. Матерям погрожують вбивствами дітей, примушуючи шпигувати.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються прорвати оборону на Луганщині - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі