вівторок, 10 жовтня 2017 18:29

"Одна із версій - диверсія" - у штабі АТО розповіли подробиці вибуху на складах боєприпасів

"Одна із версій - диверсія" - у штабі АТО розповіли подробиці вибуху на складах боєприпасів
Працівники МЧС гасять пожежу на артскладах у Новоянісолі. Пожежа сталася через необережність місцевого фермера

Вибухи на артскладах у Новоянісолі Донецької області влаштували не диверсанти.

Про це Gazeta.ua розповів полковник Олексій Ноздрачов, начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.

"Одна з версій того, що сталося в Новоянисоле – диверсія. Але зараз є всі докази на користь іншої. Склад стояв на самому кордоні з полями. Місцевий фермер почав проводити сезонні роботи – випалював смуги. Але в той день був сильний вітер і полум'я перекинулося на склади. Раніше дозволяли селянам робити свою роботу. Зараз приймаємо всі заходи, щоб не було підпалів полів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор назвав причину вибухів на військовому складі

Точніше про хід слідства сказати не можу. Ці склади не підкорялися АТО. За них відповідало Південне оперативне командування. Вони повинні були перевірити охорону і зміцнення складу. Це бригадний польовий склад, який розбивається протягом декількох днів. Такі найбільш вразливі як до атак диверсантів, так і до стихійних лих", - сказав полковник.

У вересні 2017-го загорівся склад у селі Новоянісоль під Маріуполем на Донеччині. Його розміновували 10 груп піротехніків.

Зараз ви читаєте новину «"Одна із версій - диверсія" - у штабі АТО розповіли подробиці вибуху на складах боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі