середа, 01 червня 2022 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Німецький ексгенерал розкрив тактику Путіна щодо Донбасу

Німецький ексгенерал розкрив тактику Путіна щодо Донбасу
Україні потрібно завдавати контрударів. Фото: eastnews.ua

Щоб повернути плацдарм бойових дій на Донбасі під свій контроль, Україна має завдавати локальних контрударів по російських військах.

Російська Федерація змінила стратегію за останні кілька тижнів, заявив німецький генерал-лейтенант у відставці Роланд Катер, пише Die Welt.

"Вони сформували чіткий центр тяжіння на Донбасі й зосередили там свої сили. Є перевага росіян, хоча Україна робить все можливе, щоб мужньо захищатися там. Водночас, окупанти дають зрозуміти, що вони все ще там: сіють страх та жах по всій країні, завдаючи шкоди мирному населенню. Їх явно не хвилює руйнування будинків, лікарень та, насамперед, комунікацій", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив, як Україна використовуватиме американські РСЗВ

Росія здатна захопити Донбас "за кілька днів чи тижнів", і в цьому випадку піде далі, вважає Катер. Водночас йому нагадали, що британська розвідка вважає, що у разі концентрації сил РФ на Донбасі окупанти можуть втратити контроль над іншими районами.

"Тут ми маємо справу з дуже чіткою тактикою. Перш за все, взяти Донбас під контроль, але вже зараз провести підготовку до того, як все відбуватиметься далі. Припускаю, що потім буде зроблено все, щоб міцно встановити сухопутне сполучення з Кримом, встановити сухопутне сполучення через Маріуполь та інші портові міста", - висловився він.

Російський диктатор Володимир Путін особисто залучений до війни проти України. Він ухвалює оперативні й тактичні рішення на рівні полковника чи бригадного генерала.

Російський диктатор, як і раніше, тісно співпрацює з головою Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим. Це не підтверджує заяв про те, що його усунули.

Зараз ви читаєте новину «Німецький ексгенерал розкрив тактику Путіна щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі