середа, 21 червня 2017 16:57

Німеччина висловила свою позицію по деокупації Донбасу

Німеччина висловила свою позицію по деокупації Донбасу
Німеччина підтримує деокупацію Донбасу Фото: Укрінформ

МЗС Німеччини підтримує ініціативи України по деокупації Донбасу. Сподіваються, що закон про реінтеграцію буде відповідати домовленостям у Мінську.

"Якщо для мирного вирішення конфлікту потрібен закон, то він повинен бути. Для нас важливо, щоб він відповідав Мінським угодам", - сказав офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер, повідомляє Укрінформ.

У Берліні взяли до уваги анонсування закону про деінтеграцію у Вашингтоні, але про його зміст німецькому відомству нічого не відомо. Чиновник повідомив, що керівництво країни стурбоване ескалацією на лінії фронту, зростанням насильства і появою загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розповів, скільки бойовиків перебувають на Донбасі

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов розробив концепцію деокупації Донбасу.

У ньому йдеться про законопроект з надання президенту права застосовувати Збройні Сили України та інші військові формування у Луганській та Донецькій областях. При цьому підкреслюється, що зараз законодавство визначає дві основні підстави для застосування військ – це стан війни і АТО.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина висловила свою позицію по деокупації Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі