вівторок, 29 травня 2018 10:45

Наступальна операція: експерт розповів, на що здатні бойовики без армії РФ

Наступальна операція: експерт розповів, на що здатні бойовики без армії РФ
Повномасштабний наступ на Донбасі: експерт розповів, на що здатні бойовики. Фото: Експрес

Терористи не готові до повномасштабного наступу на Донбасі без підтримки російських військ, зате ВСУ вийшли на небезпечні для ворога позиції в районі Горлівки.

Бойовики максимум на що здатні, так це просто "кошмарити" позиції ВСУ і обстрілювати мирні населені пункти. Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає "Апостроф".

За словами Тимчука, ворог активно застосовує безглузді заходи після гучної поразки під Горлівкою. Проводиться інформаційно-психологічна операція, щоб підняти бойовий дух бойовиків і мирного населення в Горлівці, так як там вже поширюються панічні чутки про здачу міста українським силам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ помстились за обстріл мирних мешканців: 3 бойовиків загинуло, ще 5 поранені

"Якщо брати нинішню конфігурацію окупаційних формувань і тих формувань ЗСУ, які задіяні на стороні ООС, то у бойовиків немає особливих шансів на якусь масштабну наступальну операцію оперативно-тактичного рівня. Всі масштабні операції бойовики проводили тільки тоді, коли ударним ребром були регулярні підрозділи Збройних сил РФ. Тому без російських підрозділів вони не зможуть проводити масштабні операції. Але на тлі ескалації, яка зараз спостерігається, ми поки не бачимо якогось масштабного перекидання військ з території Росії на окуповану територію Донбасу", - розповів Тимчук.

Спеціальний представник Держдепу США по Україні Курт Волкер зазначив різку ескалацію протистояння на сході України. Американський дипломат також зазначив, що війна на Донбасі "часто зникає з перших шпальт газет", але конфлікт має вирішуватися терміново.

Зараз ви читаєте новину «Наступальна операція: експерт розповів, на що здатні бойовики без армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі