понеділок, 07 жовтня 2024 05:37

"Народні дружини" - окупанти вигадали новий спосіб для посилення репресій щодо українців

"Народні дружини" - окупанти вигадали новий спосіб для посилення репресій щодо українців
Українців змушують працювати на окупантів. Фото: Центр Національного Спротиву

Росіяни примушують мешканців тимчасово окупованих територій вступати в загони "народної дружини".

"Кістяк" цих народних дружин на тимчасово загарбаних територіях нашої держави створять казакі та ті, кого списали з війська чи силових структур через каліцтва", пише Центр національного спротиву.

"Народні дружини, які мають з'явитися вже до кінця року на вулицях тимчасово окупованих міст України, працюватимуть на "добровільних" засадах. Та оскільки в росіян є план кількості таких "волонтерів", то вже зараз місцеве населення змушують вступати та створювати такі собі угрупування добровольців при поліцайських відділеннях", - зазначають в ЦНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупації будують базар для зберігання і продажу краденого українського зерна

Головне їх завдання — допомагати силовикам забезпечувати "порядок". Під порядком розуміється тотальний контроль задля виявлення проукраїнськи налаштованих людей, переслідування та схиляння до співпраці із ворогом.

Вище керівництво Російської Федерації розробило стратегію, яка передбачає передачу влади на тимчасово окупованих територіях України під контроль воєнних злочинців.

Це означає, що на чолі "ЛНР", "ДНР", а також тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської областей і анексованого Криму можуть стати ті, хто чинили або чинять звірства проти українського населення.

Зараз ви читаєте новину «"Народні дружини" - окупанти вигадали новий спосіб для посилення репресій щодо українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі