середа, 24 січня 2018 16:25

На окупованих територіях критична ситуація із ВІЛ та туберкульозом

На окупованих територіях критична ситуація із ВІЛ та туберкульозом
Понад 8 тисяч пацієнтів отримали препарати для безперервної терапії ВІЛ-інфекції. Фото: pershij.com.ua

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей ситуація з поширенням ВІЛ-інфекції та туберкульозу наближається до критичної.

Понад 8 тис. пацієнтів з непідконтрольних територій 2017 року отримали препарати для безперервної терапії ВІЛ-інфекції, повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, пише "Громадське".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди з ВІЛ зможуть отримати допомогу для лікування хвороб серця

"Небезпечна ситуація з поширенням ВІЛ, на жаль, є на окупованих територіях. За інформацією Організації об'єднаних націй, ситуація з туберкульозом та ВІЛ на неконтрольованих територіях наближається до межі критичної. Поки не варто казати про епідемію, але ситуація дуже загрозлива", - сказав Тука.

500 людей з непідконтрольних Україні територій отримали препарати для лікування туберкульозу.

Поширенню в Україні вірусу імунодефіциту людини сприяв збройний конфлікт на Донбасі. Такого висновку дійшли автори дослідження, опублікованого 15 січня в американському виданні PNAS.



Зараз ви читаєте новину «На окупованих територіях критична ситуація із ВІЛ та туберкульозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі