середа, 27 квітня 2022 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині московський піп здавав ворогу позиції ЗСУ

На Луганщині московський піп здавав ворогу позиції ЗСУ
Поліція знайшла у телефоні священика листування з ворогом. Фото: Нацполіція України

У Сіверськодонецьку на Луганщині священнослужитель російської православної церкви в Україні передавав ворогу відомості щодо дислокації українських військ.

26 квітня у мобільному телефоні священнослужителя правоохоронці виявили відповідне листування, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"У телефоні виявили листування з представниками незаконних збройних формувань, в якій цей громадянин передавав відомості щодо чисельності, дислокації, озброєння військових Збройних сил України", - написав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині московський піп закликав підтримати окупантів

Зрадники України можуть отримати від 10 до 12 років в'язниці за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.

Українського священника, настоятеля одеського Свято-Троїцького собору Василя Вирозуба, якого захопили в полон російські війська, незаконно утримують у СІЗО № 2 в місті Старий Оскол у Російській Федерації.

Священника Православної церкви України помістили до карцеру, де його піддають тортурам і звинувачують у "шпигунстві".

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині московський піп здавав ворогу позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі