четвер, 25 серпня 2016 13:15

Муженко заперечує дані Генпрокуратури щодо втрат під Іловайськом

Муженко заперечує дані Генпрокуратури щодо втрат під Іловайськом
Фото: facebook Віктора Муженка

Начальник Генштабу Збройних сил України 54-річний Віктор Муженко заперечує інформацію щодо втрат української армії під Іловайськом у серпні 2014 року, оприлюднену раніше Генпрокуратурою.

"Уже чітко встановили втрати армії за серпень 2014-го: безповоротні – 427 чоловік, 781 – санітарні. Це поранення, контузії, психологічні травми. За підтвердженими даними, з 21 серпня по 5 вересня 2014 року, зокрема в районі Іловайська, 150 військових загинули, 90 – поранені," — написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Щодо кількості загиблих від 366 до 500 чоловік, якими оперували Генпрокуратура та військовий прокурор: направлено два запити на ім'я генпрокурора України щодо підтвердження і порівняння їх з обліком ЗСУ. Але відповіді так і не надійшло. Наголошую, це втрати Збройних сил України. Облік втрат добровольців має бути в Міністерстві внутрішніх справ, Нацгвардії. Це їхні підрозділи і будемо сподіватися, що там облікована кожна людина і кожний загиблий поіменно, як це зроблено в Збройних силах України," — пише Муженко.

Раніше Порошенко відправив Муженка на передову.

Думки експертів та учасників подій серпня 2014-го на Донбасі про те, хто і коли відповість за Іловайський котел, читайте у свіжому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Муженко заперечує дані Генпрокуратури щодо втрат під Іловайськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі