понеділок, 26 серпня 2019 04:20

"Молоді практично немає. Вона на заробітках в Москві" - життя в ДНР
5

Частина Донецької області вже 5 років перебуває під окупацією. Місцева влада ДНР всіляко намагається ускладнити життя місцевих жителям, піднімаючи ціни на продукти, ліки, посилюючи закони.

"Молоді практично немає. Вся вона на заробітках в Москві, Ростові. Деяка частина - в Україні, - говорить Gazeta.ua місцева мешканка Тореза Наталія Іванівна. – Ті, хто залишається на місцях перебивається невеликими заробітками на місцевих підприємствах. В місяць це виходить до 2500 тисяч гривень".

 

З підвищенням виплат на території ДНР, ціни також піднялися на продукти харчування. Місцеві жителі скаржаться, що економити доводиться практично на всьому.

"М'ясо практично не купую. Простіше придбати кілограм ковбаси за 75 гривень за кілограм. Курка стала дорогим задоволенням для звичайних людей. Твердий сир теж не купую. За хороший потрібно віддати 170 за 1 кг. Рятуємося тим, що їмо яйця, солимо сало, дешеві вареники", - розповідає мешканка Амвросіївки Ніна Волхова.

 
Ціни на цукерки в ДНР дуже дорогі. За кілограм російських просять понад 110 гривень.
 
На кожному розі по всій території ДНР розвішують листівки із закликом служити в місцевих арміях. Це одна з найбільш високооплачуваних робіт. Обіцяють за службу від 15 тис рублів (5724 грн).
 
У деяких містах ОРДО проблеми з комунальними послугами. Сміття не вивозять практично місяць, холодну воду подають по годинах.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна припинила демонтаж мосту у Станиці Луганській

Німеччина очікує на початок мирних домовленостей на Донбасі після того, як буде сформований новий уряд України. Про це заявив міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німечиини Гайко Маас 21 серпня на зустрічі із Сергієм Лавровим у Москві.

Маас звернув увагу, що для мирного врегулювання на Донбасі необхідні конструктивні кроки з обох сторін.
Зараз ви читаєте новину «"Молоді практично немає. Вона на заробітках в Москві" - життя в ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі