субота, 08 жовтня 2016 09:31

Місце для розведення сил обрали військові, а не переговорники - Марчук

Місце для розведення сил обрали військові, а не переговорники - Марчук
фото: 24tv.ua

Відведення військ на 1 км біля Петрівського на Донеччині не означає зміну лінії розмежування. Таку відстань військовим легко контролювати.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук в інтерв'ю "5 каналу".

"Багато людей з тривогою кажуть, що ми залишаємо території. Нічого ми не залишаємо. Синхронне розведення – це передислокація. Тобто це не значить, що лінія підконтрольної території зменшилась на 1 кілометр, ні", – сказав Марчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Петрівському завершилося відведення військових сил

За його словами, остаточне вирішення проблеми – це не тільки розвести підрозділи. Це розмінувати все, створити 100% умови для патруля спостережної місії ОБСЄ.

Стратегічного значення населені пункти Петрівське і Золоте не мають. Їх обирали військові, а не перемовники, за принципом, де найменше ризиків, - каже представник Тристоронньої контактної групи.

"Для скептиків і критиків цього процесу повідомляю: за час роботи над ділянками з розведення біля Золотого і Петровського, а це майже місяць, тут не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець", - додав Марчук у коментарі "Ліга".

Головна ідея – це напрацювання механізму для виведення військ.

"Це підготовка до процедури, коли почнеться серйозне вирішення проблеми, яка, звичайно, залагоджується на найвищому політичному рівні", - сказав Марчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли бойовиків біля Станиці Луганської унеможливлюють відведення військових сил

Петрівське стало другим населеним пунктом після Золотого, де успішно відвели війська від лінії розмежування.

Зараз ви читаєте новину «Місце для розведення сил обрали військові, а не переговорники - Марчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі