понеділок, 08 липня 2019 08:36

МінТОТ вимагає підвищити ціну на воду для ОРДЛО

МінТОТ вимагає підвищити ціну на воду для ОРДЛО
Вимагають збільшити тарифи на воду для ОРДЛО. Фото: УНІАН.

Необхідно провести масштабну ревізію КП "Вода Донбасу" і підвищити тарифи за подачу питної води на непідконтрольні Україні території.

Підприємство, яке через борги було частково відключено від електроенергії та припинило водопостачання у низці населених пунктів. Його звинувачують у зловживаннях і розтраті бюджетних коштів, заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука

Фактичним власником компанії є Донецька військово-цивільна адміністрація, однак вона втратила контроль за її діяльністю, передає "Обозреватель".

"КП "Вода Донбасу" працює в автономному, неконтрольованому режимі. За нашими даними, які ми надали, в тому числі, уряду та правоохоронним органам, мають місце численні зловживання", – розповів він. "Щороку єдине, що ми чуємо від керівництва цієї компанії – дайте 1 мільярд 800 тисяч на погашення заборгованості. Ми вважаємо, що це системне розкрадання бюджетних грошей", – наголосив заступник голови МінТОТ.

Міністерство вимагає провести масштабну ревізію діяльності КП "Вода Донбасу", змінити керівництво компанії та притягнути до відповідальності винних у неефективному використанні державних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помста за медиків: українські військові підірвали склад боєприпасів разом з бойовиками

"Ми також вимагаємо під час проведення Мінських переговорів збільшення тарифів за використану питну воду, яка постачається на неконтрольовану територію, і сплати заборгованості від російської сторони", – заявив чиновник.

Представництво компанії "Вода Донбасу" бере гроші у цивільного населення на окупованих територіях.

"При цьому діє абсолютно безконтрольно. Нікому в Україні невідома доля цих коштів, обсяги цих коштів і статті витрат", – уточнив Тука.

Раніше Асоціація водоканалів України закликала терміново зібрати РНБО для врегулювання питання водопостачання міст Донбасу, які були відключені від води через борги за електроенергію КП "Вода Донбасу".

Кабінет міністрів України своїм рішенням заборонив застосовувати будь-які обмеження постачання електроенергії комунальному підприємству "Вода Донбасу", яке є ключовим постачальником питної води для населених пунктів регіону.

Росія відмовляє в видачі паспортів жителям Донбасу, які досягли 45 років. Більшість таких документів повертають із грифом "відмовити", повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Зараз ви читаєте новину «МінТОТ вимагає підвищити ціну на воду для ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі