вівторок, 18 серпня 2020 01:45

Кравчук розповів про можливість заміни Мінського формату переговорів

Кравчук розповів про можливість заміни Мінського формату переговорів
Кравчук розповів про Мінський формат переговорів. Фото: Українська правда

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яка зазвичай збирається у Мінську, може змінити місце для своїх зустрічей.

Втім, поки робити цього нема необхідності, заявив очільник української делегації у ТКГ по Донбасу, перший український президент Леонід Кравчук в інтерв'ю "Сегодня".

Кравчук наголосив, що Білорусь ніяк не бере участь у переговорному процесі, а лише створила умови та надала площадку для зустрічей ТКГ. Наразі причин, аби змінювати це місце зустрічі, Кравчук не бачить. Хоча додає: зробити це учасники ТКГ можуть.

Я не думаю, що цей майданчик, під впливом тих процесів, які там зараз відбуваються, зміниться або можуть бути якісь загрози. Я просто не допускаю цього. Але, слід передбачати все. Якщо раптом там буде якась, не знаю, як назвати, революція (раптом, я не кажу, що буде), тоді подивимося, – додав Кравчук.

Наступна зустріч ТКГ у Мінську запланована на 18 серпня. Вперше вона відбудеться під головуванням нового очільника української делегації Леоніда Кравчука.

Він вже заявив, що 18 серпня будуть починати роботу наші робочі групи. У відеорежимі. А 19 серпня буде відеоконференція Тристоронньої контактної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в Білорусі: Лукашенко допустив проведення нових президентських виборів

За тиждень протестів у Білорусі загинули щонайменше двоє осіб, більше ніж тисяча – поранені. Понад 7 тисяч – затримані.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук розповів про можливість заміни Мінського формату переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі