пʼятниця, 22 червня 2018 11:15

Канадська опозиція обіцяє надати Україні летальну зброю

Канадська опозиція обіцяє надати Україні летальну зброю
У Канаді є склади зі зброєю, яка потрібна Україні - кажуть опозиційні депутати країни. Фото: Pavlo Palamarchuk

Канада має передати Україні зброю, яка призначалася курдам.

Про це пише депутат канадського парламенту Джеймс Безан у виданні National Рost.

"Замість того, аби просто займати цією зброєю простір на складах, її можуть використати Збройні сили України, які неодноразово робили запити на отримання такого обладнання. Це стало б справжньою допомогою нашим українським союзникам, які борються за свою свободу та незалежність", - йдеться в матеріалі Безана.

Він нагадав, що прем'єр-міністр Джастін Трюдо свого часу пообіцяв передати Силам самооборони курдів різноманітне військове обладнання на $9,5 млн, але зрештою цього зроблено не було через політичні суперечки. Нині ця зброя зберігається на складах у Канаді та Йорданії.

"Начальник Генерального штабу Канади Джонатан Венс особисто визнав малу ймовірність того, що ця зброя коли-небудь буде все ж таки передана курдам", - зауважив Безан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США озброюють Україну: коли передадуть катери класу Island

Депутат наголосив, що його партія підтримає передачу Україні летального озброєння.

"У разі перемоги на виборах, наш уряд на чолі із Ендрю Широм надасть Україні летальне оборонне озброєння, раніше закуплене для курдів, яким Збройні сили Канади допомагали", - підсумував він.

Американські інструктори підготували в Україні 11 батальйонів, а інструктори Канади та Британії ще 6 та 8 тис. українських військовослужбовців відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Канадська опозиція обіцяє надати Україні летальну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі