пʼятниця, 01 квітня 2022 11:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Кадирівці погрожують розстрілом: розповіли про мобілізацію в окупованих містах

Кадирівці погрожують розстрілом: розповіли про мобілізацію в окупованих містах
Або йдеш проти України, або розстріляють чеченці, зазначив Гайдай. Фото: pixabay.com

Російська влада примусово та незаконно мобілізує на війну чоловіків з окупованих територій України.

У цих людей немає вибору, адже за відмову погрожують розстрілом, заявив 1 квітня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі "24 каналу".

"Усі ті свіжомобілізовані чоловіки, яких просто схопили й примусово відправили на тимчасово окуповані території, не солдати й не вміють воювати. Або вони йдуть на війну проти України, або їх розстрілюють чеченці та представники квазіреспублік", - сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранковий обстріл "Градами": окупанти поранили жінку на Луганщині

Кадирівці йдуть позаду, кидаючи на передову людей без досвіду, додав керівник Луганської ОВА.

Україна висловила офіційний протест Росії у зв'язку з призовом на військову службу в тимчасово окупованих Криму й Севастополі, а також мобілізацією українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Два дні тому стало відомо, що майже весь особовий склад батальйонної тактичної групи Російської Федерації, який сформували з військових Південної Осетії - відмовився воювати в Україні. Їх хотіли залучити до боїв на Донецькому напрямку. Туди мали перекинути з полігону в Ростовській області.

Зараз ви читаєте новину «Кадирівці погрожують розстрілом: розповіли про мобілізацію в окупованих містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі