середа, 24 серпня 2022 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Шукатимуть дезертирів: Росія відрядила на Луганщину Росгвардію

Шукатимуть дезертирів: Росія відрядила на Луганщину Росгвардію
Бойовики хочуть примусити людей воювати проти України. Фото: ГУР

Російська Федерація направила Росгвардію до тимчасово окупованих регіонів Луганської області, аби примусити місцевих мешканців воювати проти України.

Російська влада розгортає сили безпеки в Луганській області у відповідь на зменшення підтримки війни та зростання небажання воювати серед луганчан, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 23 серпня.

"Для цього Кремль відводить сили з інших регіонів України, що робить свій внесок у ширшу російську неспроможність перетворити обмежені тактичні здобутки в операційні успіхи", – зазначають американські аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу втратив довіру Путіна: з'ясували, хто насправді керує армією РФ в Україні

У ISW також звернули увагу на те, що Росія могла 23 серпня провести фейкову операцію в Донецьку, аби обвинуватити у цьому Збройні сили України та створити привід для обстрілів українських урядових будівель у День Незалежності.

На тимчасово окупованій території Луганщини росіяни мобілізували 430 працівників шахти "Довжанська-Капітальна". На роботі їх замінять жінки.

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях пропонують по 60 тисяч рублів тим, хто "здаватиме" чоловіків. Так загарбники проводять мобілізацію місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Шукатимуть дезертирів: Росія відрядила на Луганщину Росгвардію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі