середа, 26 вересня 2018 10:04

"Добре, що укропська дитина помре" - вагітна розповіла про полон у ДНР

"Добре, що укропська дитина помре" - вагітна розповіла про полон у ДНР
Полон в ДНР: вагітна жінка розповіла, як через тортури ледь не втратила дитину. Фото: КиевПравда

У Кабміні близько року знаходиться закон про військових злочинців, який встановлює відповідальність за злочини проти людяності відповідно до міжнародного права.

За усі роки війни суд виніс тільки один вирок за військові злочини. Про це повідомила координаторка у Євромайдан SOS Олександра Матвійчук у Fаcebook.

Також активістка оприлюднила історії людей, які пройшли полон бойовиків на окупованих територіях Донбасу.

"Я просила мене не бити, говорила, що вагітна. Вони сказали, що "дуже добре, що укропська дитина помре". Нас били всім, чим завгодно: і прикладами, і ногами, і бронежилетами, які знайшли у нас. Били по всіх частинах тіла. Об мене гасили недопалки. Мені, тому що я дивилася і кричала, коли били інших, зав'язали скотчем очі. На той момент була на третьому місяці вагітності, і в результаті побиття у мене почалася кровотеча. Втратила свідомість", - (С-83).

"Одного разу я чув, що привезли 2 військовополонених, кинули їх у підвал. Я не знаю, що вони там з ними робили, але вони там дуже сильно кричали. Увечері, годині о дев'ятій їх привезли і до чотирьох годин я не міг заснути від їхніх криків . Так кричали, що волосся дибки ставало. Потім чув, що їх дістали, притягли до входу в наш гараж. чув, як розмовляли, куди їх дівати. Сказали, що у розход. Я так зрозумів, що вони їх тягли, і чутно було, що падають тіла. Їх закинули в машину і відвезли кудись", - (С-49).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський Конгрес вимагає звільнити з полону бойовиків ДНР журналіста

"Хвилин 20 били. Мішок на голову одягли. Хлопці розповідали, що цей "Ботанік" витягнув пластину з бронежилета і хотів нею відрубати мені голову. Але я цього не пам'ятаю. Ррокинувся вже в бліндажі. Це тривало близько години, ствол до рота пхали, били прикладом. "Ботанік" кричав: "Скальп буду знімати", але його не пустили, я так зрозумів, що він зовсім "безбашенний" був. Вони його самі вже почали відтягувати", - (С-56).

Екс-бранці російських найманців-бойовиків на Донбасі розповіли про тортури у полоні. У деяких полонених виявлені травми голови, частина з них розповідає про зґвалтування. Про це розповіла перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «"Добре, що укропська дитина помре" - вагітна розповіла про полон у ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі