пʼятниця, 23 лютого 2018 16:59

"Хлопці злизували конденсат із машин" - військовий інструктор розповів про оточення та полон у бойовиків ЛНР

"Хлопці злизували конденсат із машин" - військовий інструктор розповів про оточення та полон у бойовиків ЛНР
Андрій Ліпський навчає бійців, як вижити на війні. Сам побував в оточенні й полоні. Фото Depo.ua

Українські бійці, які потрапили в оточення на 32-му блокпосту, злизували з машин конденсат, аби втамувати спрагу.

Про це Depo.ua розповів військовий інструктор Андрій Ліпський.

"На 32-му блокпосту, коли понад 20 днів люди залишалися не те що без продовольства, а навіть без води. Конденсат з БТРів злизували, з калюжі пили. Тоді бойовики просили про переговори, із командування ніхто не погоджувався йти та говорити із ворогом. Я прийняв рішення на себе та пішов до них.

Аби вони дозволили вивести людей із оточення, хтось мав залишитися в умовних заручниках, як жива застава. Бо їхній комбат мав супроводжувати нашу колону, а потім він мав повертатися, і, аби йому не вистрілили в спину, я залишився як номінальний заручник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бійці виходили пішки" - вшановуємо треті роковини виходу з "Дебальцівського котла"

Вони чомусь вирішили, що я перейду до них служити. Пропонували гроші, авто та посаду осавула (це по-нашому майор). Я відмовився, наказали розстріляти. Комбат із групи "Хулігана" сказав, що "укропчик стримав своє слово, тепер нам треба стримати і своє". Мене і не розстріляли та відпустили живим", - розповів Ліпський.

Раніше колишній боєць батальйону "Кривбас" із позивним "Малой" 23-річний Костянтин Бондаренко розповів, як вийшов з Дебальцівського котла.

Зараз ви читаєте новину «"Хлопці злизували конденсат із машин" - військовий інструктор розповів про оточення та полон у бойовиків ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі