понеділок, 14 серпня 2023 06:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Запорізькому напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі східніше Роботиного Запорізької області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 537-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулось 33 бойових зіткнення, повідомив уранці 14 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

"Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також шість по зенітно-ракетним комплексам. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два артилерійських засоби на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, станцію РЕБ і засіб протиповітряної оборони противника", – звітує Генштаб.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах південно-східніше Андріївки Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просунулися вперед одразу на двох ділянках фронту

На Бахмутському напрямку агресор здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районах Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі західніше Старомайорського Донецької області.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі східніше Роботиного Запорізької області.

Збройні сили України зробили диво, відкинувши російських окупантів на оборонні позиції. І це попри те, що ситуація на фронті в Україні далеко не ідеальна, заявив речник Міноборони США, генерал Патрік Райдер під час брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі