середа, 21 вересня 2022 08:42

Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області напередодні можливого "референдуму"

Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області напередодні можливого "референдуму"
Луганська область – це Україна. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Жителі тимчасово окупованої Луганщини поступово зневірюються в обіцянках загарбників.

Стосується це, зокрема, грошових виплат від росіян. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram 21 вересня.

За його даними, щоб отримати будь-яку грошову допомогу недостатньо простояти в кількаденній черзі, пройти перевірку та мати у наявності усі документи. На останній стадії можна дізнатися, що твоїй вулиці нещодавно змінили назву на стару. Щоб підтвердити легітимність документів, необхідно їх переоформити в Луганську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не випускають колаборантів в РФ – Гайдай

Гайдай припускає, що зі старими печатками в документах окупанти можуть не допустити людей на псевдореферендуми.

"Із якою реєстрацією приходити на неволевиявлення жителям бульв. Дружби народів у Сіверськодонецьку? З цією назвою вулиці, тією, що була кілька років тому, або спиратися на назву на честь одного із письменників, прізвище якого ця вулиця носила у середині минулого сторіччя? Чи, можливо, буде віддати свій голос усі три рази?", – додав іронічно Гайдай.

Він нагадав, що українське командування підтвердило знищення комендатури в місті Сватове на Луганщині. Там противник організував штаб та склад боєприпасів.

"Минулої доби (20 вересня. – Gazeta.ua)там пролунали кілька вибухів. Вони сталися в комендатурі, колишньому МКДС та складах боєкомплекту в районі АТП. Усі ці об'єкти російські окупанти використовували для зазначених вище потреб", – додав голова ОВА.

На фоні значних втрат на фронті росіяни продовжують примусову мобілізацію.

"Значна кількість поранених навіть із нещодавно призваних "вагнерівців" поступила до першої міської лікарні Луганська та відмовляється повернутися до лав збройних формувань окупанта", – написав Гайдай.

20 вересня російська окупаційна "влада" на захоплених територіях сходу України заявила про проведення 23-27 вересня так званих "референдумів" про приєднання до Росії".

На Херсонщині про "референдум" заявив колаборант Володимир Сальдо. Також про псевдореферендум заявив колаборант з окупованої частини Запорізької області Євген Балицький.

Світова спільнота вже встигла відреагувати на такі наміри окупантів та заявила про невизнання результатів "голосування".

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області напередодні можливого "референдуму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі