вівторок, 04 квітня 2017 12:16

ФСБ намагалася завербувати українського заробітчанина

ФСБ намагалася завербувати українського заробітчанина
Співробітник ФСБ гарантував людині сприяння в оформленні документів для легального працевлаштування в Росії.

Співробітники контррозвідки СБУ викрили спробу вербування спецслужбами Росії жителя Луганської області.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Українець потрапив у поле зору російських спецорганів у кінці 2016 року. Це сталося під час нелегального перебування в Росії. Чоловік неофіційно працевлаштувався на одному з підприємств, що і використали для тиску на нього і примусу до співпраці на шкоду інтересам України.

"Після вербування співробітник російської спецслужби доручив заробітчанину оперативне завдання. Людина повинна була повернутися в Україну і зібрати дані про географічне розташування бойових позицій, кількість особового складу, озброєння і військової техніки підрозділів Збройних сил України в районі Лисичанська. Після виконання завдання він мав прибути в РФ і передати інформацію російським спецслужбам. Під час поїздки в Україну чоловік також отримав завдання організувати збір і передачу необхідної росіянам інформації через своїх родичів, які проживають на Луганщині. За роботу на російські спецслужби співробітник ФСБ гарантував людині сприяння в оформленні документів для легального працевлаштування в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковника СБУ підірвали в автомобілі

Після повернення в Україну чоловік одразу звернувся до Служби безпеки України і розповів про обставини вербування російськими спецслужбами. Через добровільне повідомлення про контакти зі спецслужбами РФ, згідно із законодавством, працівника звільнили від кримінальної відповідальності", - розповіли в СБУ.

Загиблий полковник СБУ спіймав 80 російських агентів.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ намагалася завербувати українського заробітчанина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі