пʼятниця, 12 березня 2021 17:42

Єрмак робить вигляд, що є незамінним у питанні війни і миру - аналітик

Єрмак робить вигляд, що є незамінним у питанні війни і миру - аналітик
"Андрій Єрмак зараз нагадує студента, якого зібралися відрахувати з університету. Почав бігати й рятувати ситуацію, намагається показати, що без нього мирний процес буде заблокованим", - говорить Кузьмич Фото: Радіо.Свобода

План з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, який анонсував керівник Офіса президента Андрій Єрмак, не відрізнятиметься від Мінська.

Таку думку Gazeta.ua висловив Богдан Кузьмич - політичний аналітик, член Ради громадського контролю при НАБУ.

"Якщо план справді є, то пізніше його текст опублікують. А якщо план матиме пункти неприйнятні в українському суспільстві, то підніметься рівень невдоволення серед українців. Це нашкодить самому Єрмаку. Швидше за все, просто взяли Мінські угоди, детальніше розписали, дописали дати та поставили чіткий порядок виконання. За словами Єрмака, це погодили з іншими учасниками Мінської групи. Тож в порядку виконання пунктів не буде нічого поганого для нас. Мабуть, виглядатиме так: спершу передача кордону під контроль України, а після цього - вибори", - каже експерт.

Найімовірніше, Росію не влаштує порядок виконання, бо доведеться спочатку вивести війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянам підклали Арестовича, аби їх принизити - політолог

"Росія наполягатиме на зворотному порядку - спочатку вибори, а потім все інше. Вони не погодяться на будь-яке інше бачення цього процесу і тим паче не виконуватимуть нічого", - пояснює Кузьмич.

На думку аналітика, анонсування цього плану є спробою Єрмака підняти свою персону в українських ЗМІ через прем'єру фільму Bellingcat.

"Андрій Єрмак нагадує студента, якого зібралися відрахувати з університету. Почав бігати й рятувати ситуацію, намагається показати, що без нього мирний процес буде заблокований", - говорить експерт.

Україна чекає, коли Кремль або схвалить план мирного врегулювання на Донбасі, або відкрито заявить, що не хоче припинення війни.

Про це заявив керівник Офіса президента Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії на тему "Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік".

Росія заявила, що нічого не знає про план мирного врегулювання на Донбасі, який анонсували в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак робить вигляд, що є незамінним у питанні війни і миру - аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі