вівторок, 04 лютого 2020 14:00

Експерт розповів про умови, за яких у зруйнований Донбас вкладатимуть гроші

Поки не буде політичного врегулювання ситуації на Донбасі, жоден інвестор не вкладе гроші в регіон.

Це можливо лише на міждержавному рівні, якщо ЄС забажав долучитися до відновлення та попередньо зобов'язався. Але великого бажання не бачу, хоча торік були розмови, що в разі виконання Мінських домовленностей створять фонд. Доки немає дієвої формули, яка зацікавила би обидві сторони, будь-які розмови про економічне відновлення є порожніми. Сам пан Єрмак за останні кілька місяців напрацював собі непоганий актив, наприклад газові угоди, які були зроблені поза Медведчуком та його командою. Це додало йому балів в очах президента", - каже політолог Андрій Золотарьов в коментарі Gazeta.ua.

Інвестувати гроші в український Донбас будуть лише після того, як буде зрозуміла ситуація.

"За яких умов, яке законодавство, чи буде там політична стабільність та безпека в регіоні — оці всі питання цікавлять інвесторів", - говорить він.

Автор: Українські новини
  Літня жінка стоїть навпроти дому, який зруйнували російські загарбники
Літня жінка стоїть навпроти дому, який зруйнували російські загарбники

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Згодні займатися сексом з чоловіками, жінками" - особливості проституції в ДНР

.Месседж про пошук інвесторів направлено на електорат Зеленського.

"Якщо подивитися на соціологію, 63% чекають від Зеленського закінчення війни. Частина бажає миру через перемогу, а частина хоче миру за будь-яку ціну. Але всі чекають кінця війни, яку Зеленський заявив. Це наразі дуже складно зробити, тому треба хоч показувати імітацію бурхливої діяльності. Це для новинної стрічки", - каже Золотарьов.

Такі заяви не впливають на стан справ на окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти закривають шахти Донецька

"Відхід від справ Суркова впливає. Там буде регіональний землетрус, бо за Сурковим пішли люди, яких хотіли поставити на певні посади", - додає політолог.

Треба демонструвати, що на українській частині Донбасу краще, ніж на тій, яку контролюють росіяни.

"Хлопці на самокатах не можуть це зробити, бо немає грошей. Що ми маємо — бюджет у 20 мільярдів доларів — ні в чому собі не відмовляйте. Саме тому економічні можливості не дають змоги здійснювати відновлення Донбасу, щоб показати, що з Україною краще", - каже він.

Помічник президента України Андрій Єрмак заявив, що про відновлення Донбасу після бойових дій думають вже зараз і шукають "донорів".

"Може, в майбутньому це буде якийсь новітній економічний хаб і там розвиватимуться якісь напрямки, про які ми навіть не мріяли і не говорили про це. Безумовно, ми вже сьогодні говоримо і думаємо про розвиток", - наголосив високопосадовець в інтерв'ю YouTube-каналу KRYM.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про умови, за яких у зруйнований Донбас вкладатимуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі