субота, 06 квітня 2019 11:18

Екологічна катастрофа: український регіон зникає на очах
3

На Донбасі виявили небезпечний відстійник. Він утворився внаслідок розрухи в регіоні.

"Відстійник знищеного Лисичанского содового заводу з білим шламом і неймовірною зелено-блакитною водою. Заводу вже немає, а відходи залишилися, пише журналіст Денис Казанський.

Військові кажуть, що можливе затоплення бойовиками шахти "Юнком" в Донецькій області загрожує радіоактивним забрудненням регіону.

"За радянських часів там був проведений підземний ядерний вибух. Невеликої потужності, але мав викид радіоактивних продуктів, які знаходяться під землею. У разі, якщо цей об'єкт буде затоплений, то можливо з цією водою частинки, заражені в результаті ядерного вибуху, можуть проникнути в грунтові води і можна тільки уявити, що буде далі. Це дуже небезпечно ", – заявили у Міністерстві оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині влаштували ядерний вибух

 Із Донбасу треба поступово переселяти людей. Через затоплення шахт і підвищення рівня води там зросте рівень радіації. Про це йдеться у звіті Академії наук України. За 10 років люди там існувати не зможуть, — каже заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб 53-річний Георгій Тука.

Зараз ви читаєте новину «Екологічна катастрофа: український регіон зникає на очах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі