четвер, 16 березня 2017 09:31

"ДНРівці не хочуть повертатися, бо знову стануть м'ясом" - Тандіт про затриманих терористів

"ДНРівці не хочуть повертатися, бо знову стануть м'ясом" - Тандіт про затриманих терористів
Радник голови СБУ Юрій Тандіт

5 березня у Мінську Тристороння контактна група обговорила питання щодо верифікації списків заручників у ДНР та ЛНР.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив радник очільника СБУ Юрій Тандіт.

Українська сторона готова йти на компроміси у питанні щодо обміну заручниками та співпрацювати в рамках Мінських домовленостей. Тандіт стверджує, що це необхідно, аби виявити всіх тих, хто вчинив злочин проти суверенітету України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко розширює кордони ДНР

"Ми готові віддавати всіх, кого можемо законно передавати, але серед них є люди, які не хочуть повертатися туди. Вони розуміють, що можуть знову стати м'ясом, їх можуть змусити йти в окопи і воювати проти української влади, проти закону. Багато з них просто не хочуть цього робити", - наголосив Тандіт.

Радник очільника сказав, що СБУ запропонувала представникам міжнародних організацій, зокрема місії ООН, провести певну експертизу та об'їхати тих людей, які не хотіли б повертатися, але є членами списку. За його словами, місія ООН попередньо погодилась на це.

Родичі зниклих кіборгів звернулися по допомогу до міжнародних організацій. "У жовтні 2015 року з полону звільнили мого брата Ореста Петришина. Усі питання щодо звільнення полонених, допуску Червоного Хреста, місії ОБСЄ, ООН залежать напряму від Кремля. Тому ми вирішили звернутись до міжнародних організацій і підготували спільне звернення, – розповідає волонтер Марія Петришин.

Зараз ви читаєте новину «"ДНРівці не хочуть повертатися, бо знову стануть м'ясом" - Тандіт про затриманих терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі