четвер, 29 березня 2018 15:06

Дівчина-американка, борги й проблеми із законом: розповіли, хто такий бойовик Даян Берич

Дівчина-американка, борги й проблеми із законом: розповіли, хто такий бойовик Даян Берич
Бойовик Деян Берич, про якого його дівчина Ольга Шектер зняла фільм, виявився бізнесменом-невдахою. У Сербії в чоловіка були проблеми із законом. Фото з відкритих джерел

Сербський снайпер-бойовик Даян "Декі" Берич, який 2014 року приїхав воювати проти українських військових, - бізнесмен-невдаха, який набрався боргів на батьківщині й утік в Росію.

Досьє на терориста зібрав "Обозреватель".

Деян Берич народився в селі Путинки в Сербії. В 1990-х роках воював у регулярній армії в Югославії під час конфлікту. На початку ХХІ ст. зайнявся виробництвом пластикових дверей і вікон. У 2012-му збанкрутів. Берич набрав кредитів на суму в $12 тис. і, аби не віддавати позичене, виїхав у Росію.

Там незаконно працював на будівництві "олімпійського містечка" в Сочі. Грошей за роботу не отримав. 24 лютого 2014 року отримав пропозицію від знайомого, який вербував найманців, поїхати в Крим. 27 лютого Берич виїхав до Севастополя й вступив у загін терористів "Северный ветер". Отримав медаль "За повернення Криму".

У квітні 2014-го Декі приїхав у Слов'янськ, а в травні його перекинули в Донецьк на територію ДАПу. У липні 2014 року терориста захопили в полон бійці 25-ї аеромобільної бригади ЗСУ. Берич стверджує, що тоді його викупили "товариші по зброї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я була проти" - свекруха розповіла про затриману терористку Борозенну

У серпні 2016 терорист заявив, що їде додому в Сербію, бо розчарувався у керівниках самопроголошеної ДНР. Повернутися на батьківщину не зміг через борги. У січні 2017-го воював проти українських бійців у Авдіївській промзоні. Отримав поранення й поїхав лікуватися у Москву. Зараз – командир групи сербських найманців, які нещодавно приїхали на окупований Донбас.

Терорист має 20-річного сина. Хлопця не взяли на навчання в державний вуз, бо вважають, що його батько працює проти держави. Про дружину бойовика нічого не відомо. Сам Декі розповідав про свою дівчину Ольгу Штекер – росіянку, яка живе у США. Нещодавно вона зняла про бойовика фільм "Війна снайпера" й готується показати його в Москві.

Днями терорист Даян Берич заявив, що його поранили. Однак донеччани ставлять таку заяву під сумнів і кажуть, що бойовик постраждав під час п'яних розбірок.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина-американка, борги й проблеми із законом: розповіли, хто такий бойовик Даян Берич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі