субота, 17 грудня 2022 06:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Динамічний період: у Пентагоні зробили заяву про зиму на фронті

Динамічний період: у Пентагоні зробили заяву про зиму на фронті
Зима буде дуже динамічним часом в Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Підвищення боєздатності Збройних сил України відбуватиметься у режимі високої терміновості.

Сполучені Штати Америки мають намір збільшити кількість українських військовослужбовців, яких вони навчають щомісяця, заявила заступниця помічника міністра оборони США щодо Росії, України та Євразії Лора Купер, передає "Голос Америки". Водночас вона не підтвердила заяви офіційних осіб США цього тижня про те, що Сполучені Штати готуються відправити в Україну комплекси ПРО Patriot.

"Зима в Україні стане дуже динамічним часом. Гадаю, що деякі люди думають про зиму як про час для відпочинку та переобладнання, але ми не бачимо жодних ознак того, що українці зупиняться. Ми, безумовно, очікуємо, що росіяни також можуть спробувати просунутися на фронті", – зазначила Купер.

За її словами, сьогодні на фронті "цілком інша гра", якщо говорити про навички ЗСУ, порівняно з тим, коли США вперше розпочали навчання українських сил після того, як РФ вторглася до Криму у 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза нападу з Білорусі: у США оцінили небезпеку для Києва

Купер не підтвердила заяви про те, що Сполучені Штати готуються відправити в Україну комплекси ПРО Patriot, які можуть допомогти збивати російські ракети.

"Але я можу підтвердити, що протиповітряна оборона є нашим пріоритетом, і ми розглядаємо низку способів, якими можна підтримати Україну та її потреби у протиповітряній обороні. NASAMS була частиною цього", – сказала вона.

Також заступниця помічника міністра оборони підтвердила, що США відправили Україні компоненти для ЗРК С-300 для підтримки можливостей протиповітряної оборони до того, як було розгорнуто комплекси NASAMS. Тактику російських військ в Україні Купер описала як "м'ясорубку, в яку кидають людей попри величезні втрати".

"Навесні минулого року ми відправляли українцям запасні частини, щоб підтримувати їх системи С-300 у робочому стані. Однак системи NASAMS справді мають головну здатність, яку українці відразу ж змогли неймовірно ефективно використовувати проти російських ракетних загроз, а також проти російських безпілотників", – наголосила Купер.

Збройні сили України відновлять активний контрнаступ щойно підмерзне ґрунт і стане твердішим. Це полегшить просування військової техніки, пояснив міністр оборони Олексій Резніков.

Міністр також додав, що плани в України досить прості: звільнення всіх тимчасово окупованих територій України до кордонів 1991 року. Він висловив впевненість, що хоча росіяни воюють із цивільним населенням з метою схилити українську владу до переговорів на своїх умовах, це їм не вдасться.

Зараз ви читаєте новину «Динамічний період: у Пентагоні зробили заяву про зиму на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі