середа, 16 листопада 2022 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Деокупація Луганщини: ЗСУ мають успіхи на двох напрямках

Деокупація Луганщини: ЗСУ мають успіхи на двох напрямках
У звільнених ЗСУ населених пунктах дуже багато критично зруйнованих будинків. Фото: Армія Inform

Збройні сили України в Луганській області мають успіхи на Сватівському та Кремінському напрямках.

Про деокупацію Луганщини станом на ранок 16 листопада розповів Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"У великих містах Луганщини місцеві чують, що фронт наближається. Тим часом в окупованих військкоматах знов намагаються підзаробити, беручи гроші від тих, кого намагаються мобілізувати. Це ознака того, що в думках росіян залишати область", – ідеться в повідомленні.

Водночас окупанти підвозять у регіон велику кількість особового складу, техніки та боєприпасів.

У звільнених ЗСУ населених пунктах багато критично зруйнованих будинків.

"В регіоні зруйноване обладнання Сіверськодонецької ТЕЦ, пошкоджена Луганська ТЕС у Щасті – потужностей, що залишилися не вистачить для стабільного електропостачання окупованої 2022 року території Луганщини", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбита й завалена трупами: показали звільнену Макіївку (фото 18+)

У зв'язку зі значними втратами в ході ведення бойових дій на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей у підрозділах російський військ почастішали випадки дезертирства. Та значно погіршився морально-психологічний стан. Після боїв у районі населеного пункту Майорськ на Донеччині втратив боєздатність 1-й горлівський територіальний батальйон.

Зараз ви читаєте новину «Деокупація Луганщини: ЗСУ мають успіхи на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі