пʼятниця, 06 серпня 2021 22:28

Декомунізація в дії - вулиці у Зайцевому отримали імена українських патріотів

Автор: facebook.com/93OMBr
  Вулиці у Зайцевому перейменували на честь українських патріотів
Вулиці у Зайцевому перейменували на честь українських патріотів

У селищі Зайцеве Бахмутського району Донецької області вулиці перейменували на честь загиблих патріотів та військовослужбовців.

Вулицю Артемівську перейменували на честь старшого сержанта Дмитра Годзенка. Він служив у 17-му батальйоні 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. У вересні 2015 року зазнав важких осколкових поранень. Не дочекавшись видужання, повернувся в зону АТО в Зайцеве. Загинув в Зайцевому 31 березня 2016 року під час мінометного обстрілу, за день до демобілізації, повідомляє військово-цивільна адміністрація селища.

Вулицю Дибенка перейменували на честь 16-річного Степана Чубенка. Його вбили бойовики. Чубенко брав участь в мітингах на підтримку цілісності України у Краматорську. Ризикуючи життям, зняв з міської площі прапор ДНР. У липні 2014 року повертався з Києва до Краматорська. У Донецьку його схопили окупанти та після тортур вбили.

Вулиця Загорського перейменували на честь Володимира Рибака. Він був депутатом Горлівської міської ради з проукраїнськими поглядами. Чоловіка викрали та вбили бойовики.

На честь Дмитра Красногрудя в Зайцевому перейменували вулицю Руднєва. Він був командиром розвідки мотопіхотного батальйону 93 бригаді Холодний Яр, командиром розвідувального взводу 137-го окремого батальйону 35-ої бригади морської піхоти. Загинув 13 липня 2020 року під час виконання бойових завдань у районі Зайцевого. Підірвався на невідомому пристрої.

Вулицю Лаціса перейменували на честь Ярослава Журавля. Він служив у 20-му окремому мотопіхотному батальйоні 93 бригади Холодний Яр, в 35-ту окрему бригаду морської піхоти розвідник перевівся із 93 бригади Холодний Яр разом зі своїм командиром Красногрудем. Він був у групі з саперів та представників СЦКК, які вирушили забирати тіло Красногрудя. В евакуаційній групі Журавель йшов першим. Окупанти обстріляли групу попри режим тиші. Чоловік залишився на полі бою без допомоги. Окупанти не давали проводити пошукову операцію. 16 липня стало зрозуміло, що сержант загинув від поранень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа у Краматорську отримала ім'я вбитого росіянами підлітка Степана Чубенка

Вулиця Полетаєва перейменували на честь 15-річного активіста Данила Дідіка. Він став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року.

Вулицю Російську в Києві перейменували на честь бійця батальйону "Донбас" Юрія Литвинського, який загинув на фронті від кулі ворожого снайпера під Іловайськом у серпні 2014 року. За це рішення проголосували 61 депутат у "Київраді".

"У Києві щойно зникла вулиця Російська. Замість неї з'явилася вулиця Юрія Литвинського - героя російсько-української війни, бійця батальйону "Донбас", полеглого від кулі російського снайпера під Іловайськом. Родина Юрія Литвинського мешкає неподалік від колишньої вулиці Російської", - зазначив громадський активіст Тимофій Мартиненко-Кушлянський.

Зараз ви читаєте новину «Декомунізація в дії - вулиці у Зайцевому отримали імена українських патріотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі