четвер, 19 грудня 2019 12:27

Путін придумав нову казку про зброю бойовиків Л/ДНР

Путін придумав нову казку про зброю бойовиків Л/ДНР
Бойовики ДНР заявляли, що мають 700 танків

Російський президент Володимир Путін заявив, що важку артилерію бойовикам ЛДНР надали "структури держав, які їм симпатизують".

Так він відповів на питання журналіста "УНІАН" Романа Цимбалюка, чи збирається він розформувати окупаційні "адміністрації" ЛНР і ДНР.

Путін почав із того, що Україна повинна внести зміни до Конституції щодо Донбасу, тільки тоді їй можуть повернути контроль над кордоном.

"Але там немає іноземних військ. Там є місцева міліція, сили самооборони - вони складаються з місцевих жителів. Мені весь час задають питання: звідки у них танки, важка артилерія? У багатьох гарячих точках світу відбуваються конфлікти і бойові дії, причому із застосуванням танків і артилерії. Звідки вони беруть? Мабуть, від тих структур держав, які їм симпатизують. Але це їхня техніка, а не іноземна", - сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія вторглася на Донбас — соціологи дізналися думки українців

Від початку 2014-го року Росія, всупереч міжнародному праву, вдерлася на територію України. У березні 2014-го анексувала Крим. На території Донбасу розпочала військові дії окупувавши частину Донецької та Луганської областей.

Спочатку Путін заявляв, що сепаратисти військове спорядження і важке озброєння "захопили у ЗСУ" або "взяли у "Воєнторзі".

Зараз ви читаєте новину «Путін придумав нову казку про зброю бойовиків Л/ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі