неділя, 08 серпня 2021 09:22

Чорна доба на передовій: у штабі повідомили про втрати

Чорна доба на передовій: у штабі повідомили про втрати
Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 7 серпня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Маємо загиблого й двох поранених. На обстріли збройних формувань Російської Федерації наші захисники відкривали вогонь у відповідь, повідомили в штабі ООС.

У напрямку Пісків, Шумів й Невельського на Донеччині російські найманці обстрілювали позиції українських захисників з протитанкових ракетних комплексів, ручних протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вбили біля Пісків Ярослава Семеняка протитанковою ракетою

У напрямку Кримського й Золотого-4 на Луганщині ворог гатив зі станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, мінометів 120-го калібру, підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Крім того, на Луганщині зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування.

"Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув. Ще двоє військових дістали поранення. Стан здоров'я одного воїна – важкий. Іншого – задовільний", - сказано в повідомленні.

Станом на ранок, 8 серпня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що 90% успіху в питанні встановлення миру на Донбасі залежить від президента РФ Володимира Путіна. Глава держави підкреслив, що закриті з боку окремих районів Донецької та Луганської областей контрольні пункти в'їзду-виїзду є ще одним підтвердженням небажання російської сторони виконувати домовленості щодо Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Чорна доба на передовій: у штабі повідомили про втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі