пʼятниця, 27 жовтня 2017 18:22

"Воюватиму за дванадцатьох" - важко пораненого бійця врятували 12 донорів

"Воюватиму за дванадцатьох" - важко пораненого бійця врятували 12 донорів
Фото: Народна Армія

Юрія Рудого з гірсько-штурмової бригади, який підірвався на розтяжці, врятували 12 пакетів крові від донорів з Дніпра.

Після вибуху боєць на поранених ногах ще добрався до своєї позиції. Лише потім втратив свідомість. За кілька годин після поранення його доправили до Дніпровського госпіталю у критичному стані - розтрощені ноги, осколки по всьому тілу. Шанси вижити були низькими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Динька підірвався на розтяжці

Медики перелили йому 5 л крові - це 12 донорських пакетів.

"Було дуже багато осколків, - розповів завідувач операційного блоку Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Артем Шамін. - Більшість осколків я вже подіставав. Непросто це було зробити в колінному суглобі та гомілці. Ось-ось ходитиме за допомогою милиць. Однак полікуватися треба ще з півроку. Тоді вже й бігати почне".

54-річний киянин на фронті уже півтора року. Сотні разів розчищав територію. На розтяжку натрапив у районі Попасної.

"Вибух був дуже потужний, відкинуло метрів на десять, - розповів він. - Не знаю, де я взяв сили, але рвонув звідти чимдуж. Спасибі побратимам, витягли, наклали джгути".

За словами бійця, після одужання він воюватиме за дванадцятьох, бо тепер в його жилах тече кров 12 дніпрян.

Київський пластичний хірург Дмитро Козлов, 43 роки, відмовився оперувати 50-річну жінку з Донецька через її політичні погляди. Під час підготовки до операції пацієнтка почала хвалити донецьких сепаратистів.

Зараз ви читаєте новину «"Воюватиму за дванадцатьох" - важко пораненого бійця врятували 12 донорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі