вівторок, 01 жовтня 2024 02:40

"Велика Сімка" опублікувала спільну заяву про Україну

G7 ніколи не визнає порушень міжнародного права, вчинених Росією проти України та її народу. У другу річницю незаконної анексії Росією частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей міністри закордонних справ держав Великої Сімки виступили із відповідною заявою.

"Ми продовжуватимемо найрішучішим чином засуджувати незаконну агресію Росії, порушення нею прав людини та зловживання на тимчасово окупованих територіях України, а також триваючі жорстокі атаки з руйнуванням цивільної, критичної та міської інфраструктури", – йдеться у заяві, яку розмістили на офіційному сайті МЗС Італії. Її підписали міністри закордонних справ Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та Верховний представник Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай Україна вражає лучників, а не тільки стріли" - глава дипломатії ЄС

Знову закликали Росію дотримуватися Статуту ООН і основних принципів, які лежать в основі міжнародного порядку, та запевнили, що непохитно стоять на боці України та її територіальної цілісності, суверенітету і незалежності.

"Ми і далі залучатимемо широку міжнародну спільноту із цією метою, прагнучи відновити повну повагу до міжнародного порядку, заснованого на правилах", – наголосили.

У травні країни "Великої Сімки" домовилися узяти на себе зобов'язання щодо зменшення залежності від товарів з РФ для потреб атомної енергетики.

Зараз ви читаєте новину «"Велика Сімка" опублікувала спільну заяву про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі