вівторок, 30 червня 2020 15:11

Бойовики відкрили на Донбасі лише один пункт пропуску

Бойовики відкрили на Донбасі лише один пункт пропуску
На Донбасі працює лише один пункт пропуску з боку окупантів. Фото: dpsu.gov.ua

Пропуск на Донбасі здійснюється лише у КПВВ "Станиця Луганська", робота КПВВ "Мар'їнка" блокована бойовиками з 11 червня, "Новотроїцьке" — з 28 червня.

Як повідомляє пресслужба Держприкордонслужби, контрольно-пропускні операції в КПВВ "Новотроїцьке" здійснюються щоденно на виїзд до тимчасово окупованої території з 7:00 до 18:00, на в'їзд до контрольованої території — з 7:00 до 20:00, а в КПВВ "Мар'їнка" — щоденно з 11:00 до 14:00. Проте наразі ці дорожні коридори заблоковані бойовиками.

У "Станиці Луганській" пропуск громадян в пішому порядку через лінію розмежування здійснюється щоденно на вихід до тимчасово окупованої території з 7:00 до 18:00, на вхід до контрольованої території — з 7:00 до 20:00. Лише вчора даний КПВВ перетнуло понад 800 осіб.

Пропускні операції в КПВВ "Майорське" та "Гнутове" поки не здійснюються.

Прикордонники нагадали, що всі особи, які прибувають з тимчасово окупованої території, зобов'язані пройти двотижневу самоізоляцію, встановивши мобільний додаток "Дій вдома" або, за їхньої згоди, двотижневу обсервацію в лікувальних закладах, визначених органами місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти з тимчасово окупованих територій не проходитимуть обсервацію

Можна не проходити самоізоляцію співробітникам Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста, акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які проводять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги місцевому населенню, учасникам зовнішнього незалежного оцінювання та вступних випробувань, зокрема, для вступу через освітній центр "Донбас – Україна" за запрошенням закладу вищої (фахової передвищої) освіти, разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на коронавірус особою.

Влада так званої ДНР знову закрила пункти пропуску на лінії розмежування нібито у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики відкрили на Донбасі лише один пункт пропуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі