середа, 14 грудня 2016 15:50

Бойовики відбирають квартири "за любов до України"

Бойовики відбирають квартири "за любов до України"

Іллі Башаєву, переселенцю з Кадіївки (колишній Стаханов), повідомили, що його квартиру забрали і тепер там проживають невідомі. Про це інформує кореспондент hromadskeradio.org.

"Я - один з активістів Луганщини, які до останнього стояли за збереження цілісності України. 2014 року мене викрали і дивом відпустили. Для мене це було насправді диво, бо бойовики мені погрожували, що вб'ють. Нещодавно за проукраїнську позицію у мене забрали квартиру, викинули на смітник речі, які були дуже цінні для мене", - каже Ілля.

У квартиру Башаєва вселилася сім'я терористів.

"Для мене це - шок. Про це я дізнався від своїх знайомих, які дивилися за квартирою. Аргументували вони так, що я 2014 року розмахував українським прапором, а тоді поїхав, тому тепер вони мають право робити з моїм майном все, що захочуть".

За словами Іллі Башаєва, з квартири викинули ті речі, які фактично неможливо відновити, і які є найціннішими для його сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі людей у Донецьку можуть залишитись без води

"Мої батьки померли ще до війни. У цій квартирі були фотографії, сімейний архів. Там лежали нагороди мого діда. Зберігалося багато речей, з якими пов'язано багато спогадів саме про батьків. Мені не так шкода тих речей, які я можу купити у магазині, але там багато речей, які для мене безцінні. Їх не можна відновити".

Як розповів Ілля, це не поодинокий випадок незаконного привласнення майна.

"Подібна ситуація дуже розповсюджена на непідконтрольних територіях. У моїх друзів, які пережили підвали і катування, також забрали все майно. Це стосується не лише людей з проукраїнською позицією, а й людей, які просто виїхали, а їх майно комусь перейшло. Все забрати і поділити — так можна охарактеризувати те, що зараз відбувається на непідконтрольних територіях".

Приблизно 75% вимушених переселенців не повернуться на Донбас за будь-яких обставинах. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики відбирають квартири "за любов до України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі