субота, 18 травня 2019 19:17

Бойовики обстріляли житлові будинки на Донбасі

Бойовики обстріляли житлові будинки на Донбасі
Бойовики з мінометів обстріляли житлові квартали в Золотому-1. Фото: Facebook

На Донбасі бойовики обстріляли житлові будинки в Золотому-1 Луганської області.

Обстріл вели з артилерійських систем калібру 122 мм. Про це повідомляє Українська сторона СЦКК, яка 17 травня провела фотофіксацію за фактом обстрілу, передає прес-служба ООС в Facebook.

"Встановлено, що близько сьомої ранку збройними формуваннями РФ у напрямку Первомайська здійснено обстріл населеного пункту Золоте-1 із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм", - йдеться в повідомленні.

Так, по вулиці Лесі Українки від попадання в будинок і розриву артилерійського снаряда калібру 122 мм зруйновано дах, частково пошкоджені стеля, санітарні прибудови, коридор і кухня, вікна в спальні.

"Власник будинку повідомив, що під час обстрілу він вийшов на вулицю, і це його врятувало від загибелі", - наголосили у відомстві.

Під час обстрілу було пошкоджено і сусідні будинки, де було зафіксовано вибиті шибки у вікнах житлових і господарських будівлях, ще в одному будинку по вулиці Чайковського пошкоджено вікна в теплиці і альтанці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кого прихильні мешканці окупованих територій: результати опитування

Також на місці обстрілу за третьою адресою зафіксовано шість воронок від попадання артилерійських снарядів калібру 122 мм на відстані близько 800 метрів від житлових будинків населеного пункту Золоте-4.

На Донбасі бойовики сім разів порушили режим припинення вогню. Троє українських військових отримали поранення. Збройні формування Російської Федерації застосували артилерійські системи калібру 152 і 122 мм, міномети калібрів 120 і 82 мм та інше озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли житлові будинки на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі