вівторок, 27 вересня 2016 19:48

Бойовики 15 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі - штаб

Бойовики 15 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі - штаб

У зоні проведення АТО з опівночі зафіксовані 15 випадків відкриття вогню по позиціях українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На маріупольському напрямку противник порушував "режим тиші" поблизу Мар'їнки, Талаківки та Водяного зі стрілецької зброї та гранатометів. Окрім того, по Талаківці бойовики відкривали вогонь із БМП. На донецькому напрямку обстріли з боку бойовиків із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї відбулися неподалік Авдіївки. Також по Авдіївці вів вогонь снайпер. На луганському напрямку противник вдавався до збройних провокацій зі стрілецької зброї поблизу Новоолександрівки та Новозванівки", - кажуть у штабі.

Збройні сили України вітають будь-які політичні зусилля, спрямовані на справжнє врегулювання конфлікту на Донбасі та на відведення з нього російських окупаційних військ. Відповідно до Мінських домовленостей, відведення сил і засобів з ділянок, розташованих у районах Станиці Луганської, Золотого і Петровського в Донецькій області, можливе лише за умови сталого припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Донбасу не сприймають іншу культуру - командир

"Цей процес є дуже складним та передбачає певні етапи, при здійсненні яких представники ОБСЄ повинні все точно зафіксувати та верифікувати. Ключові позиції в цих районах Збройні сили України не здадуть та в разі погіршення ситуації своєчасно повернуться на попередні позиції", - додали у штабі.

Українські військовослужбовці суворо дотримуються режиму припинення вогню та неухильно виконують відповідні пункти Мінських угод.

Нагадаємо, моніторингова місія ОБСЄ заявила про чергові перешкоди у моніторингу поблизу Золотого на Луганщині. Зокрема, на ділянці від підконтрольних ЛНР Первомайська до Золотого зафіксовані протитанкові міни.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики 15 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі - штаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі