пʼятниця, 18 лютого 2022 16:05

Бойовики оголосили евакуацію населення до Росії

Бойовики оголосили евакуацію населення до Росії
Росія через своїх бойовиків із 2014-го контролює частину Донецької та Луганської областей. Фото: Reuters

Глава окупаційної адміністрації в ОРДО Денис Пушилін 18 лютого заявив про початок евакуації населення до Росії.

Конкретних причин він не назвав, а видав фейк про те, що президент України Володимир Зеленський нібито "найближчим часом віддасть наказ про наступ", повідомив у відеозверненні.

За його словами, в ході обстрілів населених пунктів може наражатися на загрозу життя і здоров'я мирних жителів.

"Відсьогодні організовано масовий централізований виїзд населення до Російської Федерації. Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку", - заявив Пушилін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не планує обстрілів чи наступальних операцій на Донбасі - головнокомандувач ЗСУ

Він уточнив, що мешканців окупованого Донбасу готова прийняти Ростовська область. А перехід через пункти пропуску на кордоні буде пришвидшено.

Ватажок ЛНР Леонід Пасічник також закликав жителів евакуюватися до Росії. Чоловіків, які готові тримати в руках зброю, він закликав бути готовими до захисту республіки, пишуть окупаційні ЗМІ. Його фейк звучить так: "ЗСУ планують прорив на територію ЛНР"

Україна не проводить та не планує жодних наступальних операцій на Донбасі, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Тwitter.

"Ми категорично спростовуємо повідомлення російської пропаганди щодо нібито наступальних операцій України чи будь-яких диверсій на хімічному виробництві. Україна не проводить та не планує жодних подібних дій на Донбасі. Ми цілковито віддані виключно дипломатичному врегулюванню", - написав Кулеба.

Про те, що бойовики готують евакуацію населення в окупованих районах Донецької області через можливе загострення ситуації, повідомляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях має держава-окупант Російська Федерація. У ЗСУ зазначили, що будь-яка шкода, яка може бути завдана людям або об'єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики оголосили евакуацію населення до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі